مقاله شیمی ترامادول

بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما

آخرین نطرات کاربران

اميرحسين - واقعا دستتان درد نكند - 1392/2/17
قنبرآبادی - سلام.ممنون فقط لطفا اگه برنامه مقاله را هم داریدلطف کنید.مرسی - 1392/1/9
لولو - http://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(10).gifhttp://loxb log.ir/images/smilies/smilhthttp://loxblog.ir/images/smiliht tp://loxblog.ir/images/smilieshttp://loxblog.ir/images/smili es/smile%20(26).gif/smile%20(30).gifes/smile%20(3)http://loh ttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(27).gifxblog.ir/ima ges/smilies/smile%20(14).gif.giftp://loxblog.ir/images/smili eshttp://loxblog.ir/imhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile %20(30).gifages/smilies/smile%20(12).gif/smile%20(5).gife%20 (10).gifhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(29).gif - 1392/1/5
سارا - سلام این ازمایشهای جالب را از کجا اوردین
اطلاعات اولیه برای طراحی این ازمایش ها یا اینکه چی با چی چه واکنشی میده را چه طور؟:- )) - 1391/12/3
عالیه ازسایتای دیگه خیللی بهتره - };-};-};-};-};-};- -)-)-)-) - 1391/12/2
فلاحتکار - سلام

خسته نباشید.

من با نصب برنامه مشکل دارم.نمینونم برنامه رو باز کنم.

اگه میشه کمکم کنید.ممنون - 1391/11/30
یگانه مختاری - شرحی که داده شده است زیاد واضح نیست: - 1391/11/28
mino - dar kol khob bod. vali age vase hame azmayesh ha aks mizashtid behtar mishod. - 1391/11/26
SARA - مرسی مطلب خوب ومفیدی بود... - 1391/10/19
7887 - لطفا آزمایش های جالب برای دوم راهنمایی باشند ولی نه آزمایش های گتاب - 1391/10/13

امکانات جانبی


مقاله شیمی ترامادول

بازدید: 5121

بنا به مطالعات، مصرف داروهای اعتیادآور مانند ترامادول در میان دانش آموزان، سربازان و دانشجویان افزایش یافته است. هم اكنون خانواده ها به درس خواندن فرزندان خود بیشتر توجه نشان می دهد تا اینكه این كار از راههای درست انجام گیرد. این، خود یكی از عوامل تشویق و روی آوردن دانش آموزان به مواد مخدر بوده است.

از آنجا كه آموزش های سنتی در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر چندان مؤثر نبوده، بیشتر با دافعه رو به رو بوده است، نیاز به ارایه ی اطلاعات و افزایش آگاهی عمومی در زمینه ی اثر و عملكرد این مواد ضروری به نظر می رسد. در این مقاله ترامادول به عنوان نمونه ای از این مواد معرفی می شود.

 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 11 دی 1392 ساعت: 3:25 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

کاربرد طیف سنجی HECTOR در رزونانس مغناطیسی هسته‌ای

بازدید: 4612

nmritt3

اطلاعات اولیه
اتمهای پروتون و کربن به دو طریق بسیار مهم با یکدیگر بر همکنش می‌نمایند. اول اینکه آن دو ، دارای خواص مغناطیسی هستند و هر کدام قادرند موجب القای آسایش بر دیگری گردند. دوم اینکه دو نوع هسته مزبور می‌توانند با یکدیگر کوپلاژ اسپینی انجام دهند. این بر همکنش می‌تواند بسیار سودمند باشد، چون پروتونها و کربنهایی که مستقیما به یکدیگر متصلند، دارای مقدار J ای بوده که حداقل ده برابر بیش از کوپلاژهای دو پیوندی و سه پیوندی بین هسته‌ها هستند. این اختلاف شاخص در میزان کوپلاژها برای ما یک طریقه حساس شناسایی کربنها و پروتونهایی را فراهم می‌آورد که مستقیما به یکدیگر متصل هستند.

 

برای به دست آوردن ارتباط بین کربنها و پروتونهای چسبیده در یک آزمایش دو بعدی ، ما باید قادر به ترسیم تغییر مکان شیمیایی اتمهای C13 بر روی یک محور و تغییرات مکان شیمیایی و پروتونها بر روی محور دیگر باشیم. نقطه ای از شدت در این نوع طیف دو بعدی ، وجود یک پیوند C-H را مشخص می‌سازد. آزمایش ارتباط تغییر مکان شیمیایی ناهم هسته (HETCOR) برای فراهم ساختن طیف مورد پسند طراحی شده است.
مروری بر آزمایش HETCOR
می‌خواهیم اجازه دهیم بردارهای مغناطیس شدن پروتونها با سرعتهای متفاوتی که بوسیله تغییرات مکان شیمیایی آنها دیکته شده‌اند، حرکت تقدیمی کنند. لذا ، یک تپ ˚۹۰ را به پروتونها اعمال می‌نماییم و سپس ، یک زمان تکامل ، (t1) را وارد می‌کنیم. این تپ ، بردار مغناطیس شدن توده را به صفحه X´Y´ منحرف می‌سازد. طی دوره تکامل ، اسپین‌های پروتون با سرعتی که از روی تغییرات مکان شیمیایی و کوپلاژهای آنان با دیگر هسته‌ها (هم پروتونها و هم کربنها) تعیین می‌گردد، حرکت تقدیمی می‌کنند.

پروتونهایی که به اتمهای C13 متصل هستند، نه‌تنها تغییرات مکان شیمیایی خود را خلال t1 تجزیه می‌کنند، بلکه کوپلاژهای اسپین هم‌هسته و ناهم‌هسته با اتمهای C13 چسبیده را نیز تجربه می‌نمایند. این بر همکنش C13 و H1 است که ارتباط مورد علاقه ما را برقرار می‌سازد. پس از زمان تکامل ، بطور همزمان ، تپهای ˚۹۰ را به پروتونها و کربنها اعمال می‌کنیم. این تپها باعث انتقال مغناطیس شدن از پروتونها به کربنها می‌گردد. چون در خلال t 1 مغناطیس شدن کربن بوسیله فرکانسهای تقدیمی پروتون نشاندار می‌شود، لذا سیگنالهای C13 که در طی مدت t2 شناسایی شده‌اند، بوسیله تغییرات مکان شیمیایی پروتونهای جفت شده تعدیل می‌شوند. آنگاه ، مغناطیس شدن C13 در t2 شناسایی شده تا یک کربن بخصوص را که حامل هر نوع تعدیل پروتون است، شناسایی کند.

nmr5

تشریح HECTOR
آزمایش HETCOR همچون تمامی آزمایشهای دو بعدی ، محیط هسته‌ها را در خلال t1 تشریح می‌نماید. بدلیل طریقه ای که در آن ، توالی تپ HETCOR ساخته شده، تنها بر همکنشهایی که مسوول تعدیل کنندگی حالات اسپینی پروتون هستند، تغییرات مکان شیمیایی پروتون و کوپلاژهای هم هسته‌اند. هر اتم C13 ممکن است دارای یک یا چند قله ظاهر شونده بر روی محور f2 باشد که مربوط به تغییر مکان شیمیایی آن است.

تعدیل تغییر مکان شیمیایی پروتون موجب می‌گردد تا شدت سیگنال پروتون دو بعدی در مقدار f1 ای ظاهر گردد که مربوط به تغییر مکان شیمیایی پروتون است. تعدیلهای بیشتر پروتون با فرکانس بسیار کوچکتر از کوپلاژهای هم هسته (H-H) ناشی می‌شوند. این تعدیلها ، ساختمان ظریفی را بر روی قلل در راستای محور f1 فراهم می‌کنند. می‌توانیم این ساختمان ظریف را دقیقا همان گونه که در طیف عادی پروتون انجام می‌دادیم، تفسیر کنیم، اما در این مورد در می‌یابیم که مقدار تغییر مکان شیمیایی پروتون ، به پروتونی تعلق دارد که به یک هسته C13 ویژه چسبیده است که آن کربن در مقدار تغییر مکان شیمیایی مربوط به خود ظاهر می‌گردد.

پس می‌توان اتمهای کربن را بر اساس تغییران مکان شیمیایی معلوم پروتون گمارش نمود یا می‌توان پروتونها را بر پایه تغییرات مکان شیمیایی معلوم کربن گمارش کرد. برای مثال ، ممکن است یک طیف پروتون شلوغ ، ولی طیف کربن (همان ترکیب) با درجه تفکیک خوب داشته باشیم (یا بر عکس) این روش بویژه آزمایش HETCOR را در تفسیر طیفهای مولکولهای بزرگ و پیچیده مفید می‌سازد. یک فن حتی قدرتمندتر ، استفاده از نتایج حاصل از هر د و آزمایش COPY و HETCOR است.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: دو شنبه 9 دی 1392 ساعت: 23:25 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

انواع روشهای جداسازی دستگاهی

بازدید: 5442
انواع روشهای جداسازی
۱- پتانسیومتری ۲- کولومتری ۳- الکترولیز(الکتروگراویمتری) ۴- هدایت سنجی ۵- آمپرومتری و بی آمپرومتری ۱٫پتانسیومتری: روشی است که با اندازی گیری پتانسیل یک نمونه پی به غلظت یک گونه می برند. معمولا به ۳ روش زیر انجام می گیرد: الف) الکترو مرجع مناسب ب) الکترود شناساگر مناسب ج) وسیله ای جهت اندازه گیری پتانسیل وظیفه ی الکترود شناساگر ایجاد یک پتانسیل مناسب با غلظت و ماهیت گونه است.
پتانسیومتری به دو دسته تقسیم می شود: ۱٫ مستقیم: که همان روش تیتراسیون است. ۲٫غیر مستقیم: در حین تیتراسیون با اندازه گیری پتانسیل نمودارهایی رسم می کنندو از روی نقطه اکی والان پی به گونه مورد نظر میبرند. ۲کولومتری: از روی اندازه گیری جریان (I) پی به گونه مورد نظر می بریم .انواع روشهای جداسازی دستگاهی به دو روش انجام میشود:
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 1 دی 1392 ساعت: 2:51 منتشر شده است
نظرات()

دانلود پاور پوینت اصول محاسبات شیمی صنعتی

بازدید: 3182

556600099

پاور پوینت اصول محاسبات شیمی صنعتی، تآلیف هیمل بلاو ترجمه دکتر مرتضی سهرابی، توسط آقای علی لطفیانی آماده شده است ، این پاور پوینت ارزشمند را می توانید از سایت شیمی دان آبی دانلود کنید.

 

لینک دانلود

پسورد: www.bluechemist.ir

حجم فایل: 4.35 مگابایت

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 1 دی 1392 ساعت: 2:46 منتشر شده است
نظرات()

پیوند آروماتیک

بازدید: 5546

6566768978098-09-09

پیوند آروماتیک به یک پیوند آلی گفته می‌شود که در آن یک حلقه جفت از پیوندهای غیراشباع، جفتهای تکی یا اربیتال‌های خالی یک استواری قویتر از استواری جفتسازی تنها را از خود نشان می‌دهند.
واژه آروماتیک به معنی خوشبو است.
آروماتیک‌ها، دسته وسیعی از ترکیبات را تشکیل می‌دهند که شامل بنزن و ترکیباتی باشند که از نظر رفتار شیمیایی مشابه بنزن می‌باشند. برخی از این مواد، حتی به‌ ظاهر شباهتی به بنزن ندارند. برخلاف آلکن‌ها و آلکین‌ها، بنزن و سایر ترکیبات آروماتیک، تمایلی برای انجام واکنشهای افزایش از خود نشان نمی‌دهند، ولی در واکنشهای جانشینی شرکت می‌کنند که یکی از صفات شاخص این دسته از مواد می‌باشد.

اگر گروههای عاملی روی حلقه قرار بگیرند، بر واکنش پذیری حلقه اثر خواهند گذاشت. واکنش پذیری عوامل متصل به حلقه نیز به‌ وسیله بخش آروماتیک تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

مولکولهایی آروماتیک هستند و خصلت آروماتیکی از خود نشان می‌دهند که تعداد الکترونهای سیستم π آنها، ۲ و ۴ و ۶و ۱۰و… باشد. این ضرورت، قاعده هوکل یا ۴n+۲ نامیده می‌شود. سپس ترکیباتی که برای آنها n=0, ۱ , ۲ ,… می‌باشد، آروماتیک خواهند بود.
اگر گروههای عاملی روی حلقه قرار بگیرند، بر واکنش پذیری حلقه اثر خواهند گذاشت. واکنش پذیری عوامل متصل به حلقه نیز به‌ وسیله بخش آروماتیک تحت‌ تأثیر قرار می‌گیرد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 1 دی 1398 ساعت: 2:43 منتشر شده است
نظرات()

خوردگی فلزات

بازدید: 4817

خوردگی ، ( Corrosion ) ، اثر تخریبی محیط بر فلزات و آلیاژها می‌‌باشد. خوردگی ، پدیده‌ای خودبه‌خودی است و همه مردم در زندگی روزمره خود ، از بدو پیدایش فلزات با آن روبرو هستند. در اثر پدیده خودبه‌خودی ، فلز از درجه ‌اکسیداسیون صفر تبدیل به گونه‌ای با درجه ‌اکسیداسیون بالا می‌‌شود.

M ------> M+n + ne
 
در واقع واکنش اصلی در انهدام فلزات ، عبارت از اکسیداسیون فلز است
 

تخریب فلزات با عوامل غیر خوردگی

فلزات در اثر اصطکاک ، سایش و نیروهای وارده دچار تخریب می‌‌شوند که تحت عنوان خوردگی مورد نظر ما نیست.

فرایند خودبه‌خودی و فرایند غیرخودبه‌خودی

خوردگی یک فرایند خودبخودی است، یعنی به زبان ترمودینامیکی در جهتی پیش می‌‌رود که به حالت پایدار برسد. البته M+n می‌‌تواند به حالتهای مختلف گونه‌های فلزی با اجزای مختلف ظاهر شود. اگر آهن را در اتمسفر هوا قرار دهیم، زنگ می‌‌زند که یک نوع خوردگی و پدیده‌ای خودبه‌خودی است. انواع مواد هیدروکسیدی و اکسیدی نیز می‌‌توانند محصولات جامد خوردگی باشند که همگی گونه فلزی هستند. پس در اثر خوردگی فلزات در یک محیط که پدیده‌ای خودبه‌خودی است، اشکال مختلف آن ظاهر می‌‌شود.

بندرت می‌‌توان فلز را بصورت فلزی و عنصری در محیط پیدا کرد و اغلب بصورت ترکیب در کانی‌ها و بصورت کلریدها و سولفیدها و غیره یافت می‌‌شوند و ما آنها را بازیابی می‌‌کنیم. به عبارت دیگر ، با استفاده ‌از روشهای مختلف ، فلزات را از آن ترکیبات خارج می‌‌کنند. یکی از این روشها ، روش احیای فلزات است. بعنوان مثال ، برای بازیابی مس از ترکیبات آن ، فلز را بصورت سولفات مس از ترکیبات آن خارج می‌‌کنیم یا اینکه آلومینیوم موجود در طبیعت را با روشهای شیمیایی تبدیل به ‌اکسید آلومینیوم می‌‌کنند و سپس با روشهای الکترولیز می‌‌توانند آن را احیا کنند.

برای تمام این روشها ، نیاز به صرف انرژی است که یک روش و فرایند غیرخودبه‌خودی است و یک فرایند غیرخودبه‌خودی هزینه و مواد ویژه‌ای نیاز دارد. از طرف دیگر ، هر فرایند غیر خودبه‌خودی درصدد است که به حالت اولیه خود بازگردد، چرا که بازگشت به حالت اولیه یک مسیر خودبه‌خودی است. پس فلزات استخراج شده میل دارند به ذات اصلی خود باز گردند.

در جامعه منابع فلزات محدود است و مسیر برگشت طوری نیست که دوباره آنها را بازگرداند. وقتی فلزی را در اسید حل می‌‌کنیم و یا در و پنجره دچار خوردگی می‌‌شوند، دیگر قابل بازیابی نیستند. پس خوردگی یک پدیده مضر و ضربه زننده به ‌اقتصاد است.

جنبه‌های اقتصادی فرایند خوردگی

برآوردی که در مورد ضررهای خوردگی انجام گرفته، نشان می‌‌دهد سالانه هزینه تحمیل شده از سوی خوردگی ، بالغ بر 5 میلیارد دلار است. بیشترین ضررهای خوردگی ، هزینه‌هایی است که برای جلوگیری از خوردگی تحمیل می‌‌شود.


پوششهای رنگها و جلاها

ساده‌ترین راه مبارزه با خوردگی ، اعمال یک لایه رنگ است. با استفاده ‌از رنگها بصورت آستر و رویه ، می‌‌توان ارتباط فلزات را با محیط تا اندازه‌ای قطع کرد و در نتیجه موجب محافظت تاسیسات فلزی شد. به روشهای ساده‌ای می‌‌توان رنگها را بروی فلزات ثابت کرد که می‌‌توان روش پاششی را نام برد. به کمک روشهای رنگ‌دهی ، می‌‌توان ضخامت معینی از رنگها را روی تاسیسات فلزی قرار داد.

آخرین پدیده در صنایع رنگ سازی ساخت رنگهای الکتروستاتیک است که به میدان الکتریکی پاسخ می‌‌دهند و به ‌این ترتیب می‌توان از پراکندگی و تلف شدن رنگ جلوگیری کرد.

پوششهای فسفاتی و کروماتی

این پوششها که پوششهای تبدیلی نامیده می‌‌شوند، پوششهایی هستند که ‌از خود فلز ایجاد می‌‌شوند. فسفاتها و کروماتها نامحلول‌اند. با استفاده ‌از محلولهای معینی مثل اسید سولفوریک با مقدار معینی از نمکهای فسفات ، قسمت سطحی قطعات فلزی را تبدیل به فسفات یا کرومات آن فلز می‌‌کنند و در نتیجه ، به سطح قطعه فلز چسبیده و بعنوان پوششهای محافظ در محیط‌های خنثی می‌‌توانند کارایی داشته باشند.

این پوششها بیشتر به ‌این دلیل فراهم می‌‌شوند که ‌از روی آنها بتوان پوششهای رنگ را بر روی قطعات فلزی بکار برد. پس پوششهای فسفاتی ، کروماتی ، بعنوان آستر نیز در قطعات صنعتی می‌‌توانند عمل کنند؛ چرا که وجود این پوشش ، ارتباط رنگ با قطعه را محکم‌تر می‌‌سازد. رنگ کم و بیش دارای تحلخل است و اگر خوب فراهم نشود، نمی‌‌تواند از خوردگی جلوگیری کند.

پوششهای اکسید فلزات

اکسید برخی فلزات بر روی خود فلزات ، از خوردگی جلوگیری می‌‌کند. بعنوان مثال ، می‌‌توان تحت عوامل کنترل شده ، لایه‌ای از اکسید آلومینیوم بر روی آلومینیوم نشاند. اکسید آلومینیوم رنگ خوبی دارد و اکسید آن به سطح فلز می‌‌چسبد و باعث می‌‌شود که ‌اتمسفر به‌ آن اثر نکرده و مقاومت خوبی در مقابل خوردگی داشته باشد. همچنین اکسید آلومینیوم رنگ‌پذیر است و می‌‌توان با الکترولیز و غوطه‌وری ، آن را رنگ کرد. اکسید آلومینیوم دارای تخلخل و حفره‌های شش وجهی است که با الکترولیز ، رنگ در این حفره‌ها قرار می‌‌گیرد.

همچنین با پدیده ‌الکترولیز ، آهن را به ‌اکسید آهن سیاه رنگ (البته بصورت کنترل شده) تبدیل می‌‌کنند که مقاوم در برابر خوردگی است که به آن "سیاه‌کاری آهن یا فولاد" می‌‌گویند که در قطعات یدکی ماشین دیده می‌‌شود.

پوششهای گالوانیزه

گالوانیزه کردن (Galvanizing) ، پوشش دادن آهن و فولاد با روی است. گالوانیزه ، بطرق مختلف انجام می‌‌گیرد که یکی از این طرق ، آبکاری با برق است. در آبکاری با برق ، قطعه‌ای که می‌‌خواهیم گالوانیزه کنیم، کاتد الکترولیز را تشکیل می‌‌دهد و فلز روی در آند قرار می‌‌گیرد. یکی دیگر از روشهای گالوانیزه ، استفاده ‌از فلز مذاب یا روی مذاب است. روی دارای نقطه ذوب پایینی است.

در گالوانیزه با روی مذاب آن را بصورت مذاب در حمام مورد استفاده قرار می‌‌دهند و با استفاده ‌از غوطه‌ور سازی فلز در روی مذاب ، لایه‌ای از روی در سطح فلز تشکیل می‌‌شود که به ‌این پدیده ، غوطه‌وری داغ (Hot dip galvanizing) می‌گویند. لوله‌های گالوانیزه در ساخت قطعات مختلف ، در لوله کشی منازل و آبرسانی و ... مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

پوششهای قلع

قلع از فلزاتی است که ذاتا براحتی اکسید می‌‌شود و از طریق ایجاد اکسید در مقابل اتمسفر مقاوم می‌‌شود و در محیطهای بسیار خورنده مثل اسیدها و نمکها و ... بخوبی پایداری می‌‌کند. به همین دلیل در موارد حساس که خوردگی قابل کنترل نیست، از قطعات قلع یا پوششهای قلع استفاده می‌‌شود. مصرف زیاد این نوع پوششها ، در صنعت کنسروسازی می‌‌باشد که بر روی ظروف آهنی این پوششها را قرار می‌‌دهند.

پوششهای کادمیم

این پوششها بر روی فولاد از طریق آبگیری انجام می‌‌گیرد. معمولا پیچ و مهره‌های فولادی با این فلز ، روکش داده می‌‌شوند.

فولاد زنگ‌نزن

این نوع فولاد ، جزو فلزات بسیار مقاوم در برابر خوردگی است و در صنایع شیر آلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع فولاد ، آلیاژ فولاد با کروم می‌‌باشد و گاهی نیکل نیز به ‌این آلیاژ اضافه می‌‌شود.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 آذر 1392 ساعت: 1:38 منتشر شده است
نظرات()

تفسیری از قانون بوبل

بازدید: 3969

قانون بویل قانونی در علم شیمی است که بیان می‌کند حجم گازها با وارد شدن فشار به طور منظمی کاهش می یابد؛ به عبارت دیگر، در گازها همواره میان حجم و فشار رابطه ای وارونه وجود دارد. این قانون را دانشمند انگلیسی، رابرت بویل (۱۶۲۷-۱۶۹۱) کشف کرده است.

\qquad\qquad pV = k

که در آن

p نشان دهنده فشار
v نشان دهنده حجم
و k نشان دهنده مقدار ثابت است.

قانون بویل به این صورت نیز بیان شده است:
P_{1}.V_{1}/ T_{1}= P_{2}.V_{2}/ T_{2}
که در آن
P_{1} فشار گاز ایده‌آل در قبل از فرآیند
V_{1} حجم گاز ایده‌آل در قبل از فرآیند
T_{1}دمای گاز ایده‌آل در قبل از فرآیند
P_{2}فشار گاز ایده‌آل در بعد از فرآیند
V_{2}حجم گاز ایده‌آل در بعد از فرآیند
T_{2}دمای گاز ایده‌آل در بعد از فرآیند
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:21 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان جزوه شیمی فیزیک دانشگاه MIT (ترجمه شده به فارسی)

بازدید: 3912
موضوع: جزوات مهندسی شیمی

 

فهرست مطالب


مقدمه و توصيف دوره
برآورد دوره 
متغيرهاي ترموديناميکي
توابع و متغيرهاي ترموديناميکي
سيستم‌هاي ترموديناميکي و فرايندها
کار و انرژی
مشخصات مواد
انرژي ذخيره شده در جامدات، قانون اول سيالات
فرآيندهاي شبه استاتيک
ظرفيت‌هاي گرمايي و رفتار گازي 
انرژي دروني و آنتالپي سيالات
توابع ترموديناميکي براي سيستم‌هاي متداول
قانون دوم 
گرماي ذخيره شده در طول تغيير فاز
انرژي آزاد گيبس
مفهوم آنتروپي در مواد 
شرايط تعادل 
توصيف حالت يک آلياژ
شرايط کلي تعادل
پتانسيل شيميايي 
رياضيات ترموديناميک 
روابط رياضي و تغييرات متغيرها
روابط رياضي و تعادل 
مفاهيم تعادل و گيبس ـ دوهم
تقارن و تعادل 
قوانين فاز گيبس و کاربردهاي آن 
دياگرام‌هاي فاز و انرژي آزاد گيبس
يکسان بودن پتانسيل شيميايي در تعادل
ساختارهاي هندسي مهم
نمودارهاي فاز
ترموديناميک محلول‌ها
محلول‌هاي ناپايدار
مثال از نمودار فاز دوتايي 
شرايط تعادل محلول هاي جامد 
شرايط تعادل براي ذرات باردار
مقدمه‌اي بر ترموديناميک سطح

 

دانلود جزوه

پسورد: mimshimi1386.blogfa.com

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:18 منتشر شده است
نظرات()

دانلود جزوه شیمی فیزیک

بازدید: 3805
جزوه شیمی فیزیک(خلاصه بارو و اتکینز)

جزوه بسیار عالی شیمی فیزیک ، خلاصه ای از دو کتاب بارو و اتکینز

به زبان پارسی ،
ترجمه : ناصر مدیرشهلا...امیدوارم به دردتون بخوره...نظراتتون رو بگید ممنون

میشم.
      


Avazak.ir Line5 تصاویر جداکننده متن (1)

 
شیمی فیزیک 1 ( اتکینز )

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:16 منتشر شده است
نظرات()

دانلود کتاب ترمودینامیک ون وایلن به همراه حل المسائل

بازدید: 2986

termo van vaylen دانلود کتاب ترمودینامیک ون وایلن به همراه حل المسائل

ترمودینامیک شاخه‌ای از فیزیک و شیمی است که پدیده‌های ماکروسکوپی که از تغییر دما، فشار و حجم در یک سیستم فیزیکی اتفاق می‌افتد را بررسی می‌کند.ترمودینامیک کلاسیک نیز شاخه‌ای از ترمودینامیک است که معمولاً سیستم‌ها را از روی خواص ماکروسکوپی آنها مورد بررسی قرار می‌دهد.
درس ترودینامیک 1 و 2 مختص رشته مکانیک بوده که البته دانشجویان رشته برق-قدرت هم نگاهی اجمالی به مباحث این درس خواهند داشت،که در آن مروری بر فیزیک مقاطع قبل و درسطحی بالاتر صورت می گیرد . با توجه به اهمیت درس ترمودینامیک و نیاز مبرم دانشجویان بر آن شدیم کتاب ترمودینامیک ون وایلن را به همراه حل المسائل آن در مهندس یار منتشر کنیم .

در حال حاضر دو نسخه از حل تمرین تمودینامیک ون وایلن موجود است . نسخه اول به زبان انگلیسی بوده و ترمودینامیک 1 و 2 را شامل می شود . اما نسخه دوم به زبان فارسی بوده و مربوط به ترمودینامیک 1 می باشد . این حل تمرین به نام تشریح مسائل ترمودینامیک کلاسیک کاری است از مجمع علمی – پژوهشی دانشجویان مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز که چندی پیش نیز در مهندس یار منتشر گردیده بود .
سرفصل های اصلی کتاب ترمودینامیک ون وایلن ویراش ششم به شرح زیر می باشد :

  • Some Introductory Comments
  • Some Concepts And Definitions
  • Properties Of A Pure Substance
  • Work And Heat
  • The First Low Of Thermodynamics
  • First Low Analysis For A Control Volume
  • The Second Low Of Thermodynamics
  • Entropy
  • Second Low Analysis For A Control Volume
  • Power And Refrigeration Systems
  • Gas Mixtures
  • Thermodynamic Relations
  • Chemical Reactions
  • Compressible Flow



 

   دانلود مستقیم : ترمودینامیک ون وایلن  |   حل المسائل ون وایلن (انگلیسی)  |   حل المسائل ون وایلن (فارسی)

tag  حجم فايل : به ترتیب 25 مگابایت 10 مگابایت و 24 مگابایت

پسورد   پسورد فايل : www.mohandesyar.com

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:14 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

جداسازی و شناسایی ترکیبات آلی

بازدید: 3858
عنوان : جزوه درس جداسازی و شناسایی ترکیبات آلی (pdf

 

لینک دانلود

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:8 منتشر شده است
نظرات()

پیش فرض کتاب اصول محاسبات شيمي صنعتي

بازدید: 2761
 

اصول محاسبات شيمي صنعتي (هیمل بلاو)

دانلود

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:7 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

دانلود حل المسائل کتاب اصول پایه و محاسبات در مهندسی شیمی هیمل

بازدید: 10166

حل المسائل کتاب اصول پایه و محاسبات در مهندسی شیمی هیمل بلاو (ویرایش 6)

Solution of Basic Principles and Calculations in Chemical Engineering 6th edition David M. Himmelblau

 

لینک دانلود حل المسائل کتاب اصول پایه و محاسبات در مهندسی شیمی هیمل بلاو (ویرایش 6)

بخش اول

بخش دوم

کلمه عبور: chem-eng.persianblog.ir

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:4 منتشر شده است
نظرات()

مبانی کامپیوتر

بازدید: 3627

براي دريافت فايل مبانی کامپیوتر(محسن افتاده) روي گزينه Download كليك كنيد. اين فايل نيازي به قفل گشايي ندارد و بصورت مستقيم قابل دريافت مي باشد.
نام فايل: مبانی کامپیوتر(محسن افتاده)
نوع فايل: PDF
حجم فايل:626 کیلو بایت

Download

پسورد فايل:www.roodsarpnu-chemgroup.orq.ir

***توجه: كپي برداري وانتشاراين فايل در وب يا استفاده از لينك اين پست به عنوان لينك شخصي ، در صورت ذكر منبع بلا مانع مي باشد.***

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 6:1 منتشر شده است
نظرات()

مجموعه کتابهای رشته شیمی

بازدید: 5934

 

مجموعه کتابهای رشته شیمی


 

طيف سنجي الكترون براي تجزيه شيميايي(ESCA ) طيف سنجي الكترون براي تجزيه شيميايي(ESCA ) : سلا م دوستان پاورپوينت اين مطلب در اين قسمت گذاشته شده، ... [بیشتر] (194.8 کیلوبایت)
 

 

 
الكترو شيمي تجزيه اي الكترو شيمي تجزيه اي : سلام خدمت تمام دوستان شيميستم اين كتاب توي ارشد راحت گي ... [بیشتر] (22.07 مگابایت)
 

 

 
اطلاعاتي در مورد SPE اطلاعاتي در مورد SPE : تقديم به همه دوستان شيميستم ، اگر بدردتون خورد بدردتون ... [بیشتر] (161.7 کیلوبایت)
 

 

 
اسلاید آموزش مبحث هیبریداسیون اسلاید آموزش مبحث هیبریداسیون : هیبریداسیون یکی از مباحث نظریه ی vespr است که آشنایی با ان ... [بیشتر] (1.05 مگابایت)
 

 

 
گرافن باریکترین ضد زنگ گرافن باریکترین ضد زنگ : این text درباره گرافن است (11.6 کیلوبایت)
 

 

 
فزایش استحکام گرافن با تا زدن آن فزایش استحکام گرافن با تا زدن آن : این text در مورد گرافن است (11.8 کیلوبایت)
 

 

 
آموزش محلول سازی آموزش محلول سازی : این text در مورد طریقه محلول سازیست (173.9 کیلوبایت)
 

 

 
ساخت باطری با گرافن ساخت باطری با گرافن : این text در مورد باطری جدید از گرافن است (12.3 کیلوبایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26: آمینواسیدها، پپ� ... [بیشتر] (2.42 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25: هترواتمها در ترک ... [بیشتر] (1.82 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24: کربوهیدراتها) تش ... [بیشتر] (2.22 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23: ترکیبهای دی کربو ... [بیشتر] (1.66 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22: ​شیمی بنزن استخ� ... [بیشتر] (2.34 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21: : آمینها و مشتقات ... [بیشتر] (2.67 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20: مشتقات کربو کسیل ... [بیشتر] (2.57 مگابایت)
 

 

 

 

 

راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19: کربو کسیلیک اسید ... [بیشتر] (2.21 مگابایت)
 

 

 
آمونیاک آمونیاک : 17 صحفه (126.5 کیلوبایت)
 

 

 
افزایش حجم آب هنگام انجماد افزایش حجم آب هنگام انجماد : 1 صحفه (16.4 کیلوبایت)
 

 

 
آشنایی با علائم هشدار دهنده در آزمایشگاه شیمی آشنایی با علائم هشدار دهنده در آزمایشگاه شیمی : 1 صحفه (371.0 کیلوبایت)
 

 

 
Flame Ionization Detector - FID Flame Ionization Detector - FID : این مقاله در مورد "دتکتور های FID " هست که در دستگاه های تج ... [بیشتر] (1.12 مگابایت)
 

 

 
مول مول : 1 صحفه (13.7 کیلوبایت)
 

 

 
پلیمرها پلیمرها : سلام این کتاب برای افرادی که در صنایع پلیمری مشغول به ف ... [بیشتر] (3.94 مگابایت)
 

 

 
Food Lipids Chemistry, Nutrition, and Biotechnolog Food Lipids Chemistry, Nutrition, and Biotechnolog : 5.7MB زبان اصلی 1016ص (5.70 مگابایت)
 

 

 
inorganic chemistry inorganic chemistry : زبان اصلی (3.42 مگابایت)
 

 

 
آمونیاک آمونیاک : آمونیاک محرک خسارت نوری فتوسیستم 2 در حضور باکتری Cyanobacte ... [بیشتر] (126.5 کیلوبایت)
 

 

 
شیمی سال دوم دبیرستان شیمی سال دوم دبیرستان : کتاب شیمی دوم دبیرستان در سال 1340 (1.40 مگابایت)
 

 

 
Synthetic Methods Catalysis Synthetic Methods Catalysis :  (1.58 مگابایت)
 

 

 
بررسي روش استخراج با حلال براي تصفيه فسفريك اسيد ص بررسي روش استخراج با حلال براي تصفيه فسفريك اسيد ص : -;{@ (218.1 کیلوبایت)
 

 

 
Inorganic chemistry Inorganic chemistry : -;{@ (4.89 مگابایت)
 

 

 
لغت نامه ي شيمي لغت نامه ي شيمي : اين لغت نامه انگليسي به انگليسي است (2.88 مگابایت)
 

 

 


 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 26 آبان 1392 ساعت: 21:45 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان خلاصه دروس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه

بازدید: 4615
توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 6.73 مگابایت


  2) دانلود خلاصه درس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه (در قالب PowerPoint)

توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 7.53 مگابایت


  3) دانلود خلاصه درس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه (در قالب PowerPoint)

توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 5.83 مگابایت



  4) دانلود خلاصه درس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه (در قالب PowerPoint)

توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 6.2 مگابایت
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 18 آبان 1392 ساعت: 22:8 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی

بازدید: 4706

drink 178x350 دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی

 

صنعت نوشابه سازی از سالیان دور و دراز در ایران وجود داشته است ‚ اما در دهه گذشته و مخصوصا در چند سال اخیر این صنعت رشد زیادی کرده است به طوری که میتوان اّن را یک رقیب جدی برای رقبای طراز اول جهان نام برد.  نوشابه مضررات و فایده های زیادی دارد مثلا برای رفع تشنگی و ایجاد کالری ماده بسیار خوبی است و در مقابل برای افرادی که استعداد چاقی دارند و افرادی که مرض قند ( دیابت ) دارند نیز بسیار مضر می باشد که البته برای رفع این مشکل هم در چند سال اخیر نوشابه های جدیدی وارد بازار شده اند که نام آنها نوشابه های رژیمی است و برای افرادی که استعداد چاقی دارند و همچنین از مرض قند رنج میبرند ضرر کمتری دارد. به هر حال اگر صنعت نوشابه سازی با همین روند پیش برود میتوان پیش بینی کرد که در سالیان نزدیک شاهد موفقیت های چشم گیر و جهانی این صنعت در کشور عزیزمان ایران باشیم .

این کتاب به بررسی علمی و شیمیایی فرآیندنوشابه سازی پرداخته است و مسائلی از قبیل فرآیند تصفیه، شربت سازی، تولید گاز، تولید بطری PET، آزمایشگاه کنترل کیفی و … را به صورت مشروح مورد بررسی قرار داده است.

برای مشاهده جزئیات کتاب و دانلود رایگان آن به ادامه مطلب بروید.

 

 

نام کتاب: صنایع نوشابه سازی

  نویسنده: حسین اختر محققی

  چاپ: نخست (1386)

  تعداد فصل: 8 فصل

  تعداد صفحه: 55 صفحه

  نوع فایل: zip

  حجم فایل: 946 کیلوبایت

  رمز عبور: www.chemistmag.com

دانلود فایل

دانلود فایل

 

QR:  دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:55 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ

بازدید: 7909

Chemistry and Technology of Color 350x280 دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ

 

برای دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ دانشگاه پیام نور تالیف دکتر حمیدیان و محمدی به ادامه مطلب بروید.

 

 

نام کتاب: شیمی و تکنولوژی رنگ

  نویسنده: دکتر هوشنگ حمیدیان ، دکتر ضیاء محمدی

  انتشارات: دانشگاه پیام نور

  چاپ: 1390

  تعداد فصل: 9 فصل

  تعداد صفحه: 180 صفحه

  نوع فایل: RAR

  حجم فایل: 1.52 مگابایت

  رمز عبور: www.chemistmag.com

دانلود فایل

دانلود فایل

 

QR:  دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:52 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان کتاب جو زمین، ساختار و ترکیب

بازدید: 3962

 

Aerospace 247x350 دانلود رایگان کتاب جو زمین، ساختار و ترکیب

 

بسیاری از مردم پوشش اطراف زمین را که جو نامیده می شود به مشابه پوششی تحت عنوان اقیانوس هوا می شناسند که زمین را احاطه کرده است . آنچه که بر روی کره زمین حیات را مقدور ساخته است ارتباط منظم بین اعضای تشکیل دهنده پوشش با طبقات مختلف است که این طبقات وظیفه بسیار مهم در ایجاد و ادامه حیات  دارا می باشند ، به طوری که حذف هر لایه موجب تحول و دگرگونی در طبقات دیگر و تغییر کامل مکانیسم فعلی می شود. جو زمین بنا به ترکیبات، عکس العمل های شیمیایی، یونیزاسیون، دما و فشار و … بر حسب ارتفاع طبقه بندی می شود. پدیده هایی نظیر حرارت، فشار و بادها، بارندگی و… عناصر اقلیمی هستند که تحت تاثیر عوامل اقلیمی نظیر عرض جغرافیایی، دوری و نزدیکی به دریاها، ارتفاع، ناهمواریها و جهت آنها، زنجیره های پرفشار و کم فشار و اشکال مختلف جغرافیایی می باشند.

در این کتاب به لایه های مختلف جو زمین و ویژگیهای فیزیکی و شیمایی آنها به صورت تخصصی و علمی پرداخته شده است. همچنین چندین پدیده جوی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

برای مشاهده جزئیات کتاب و دانلود رایگان آن به ادامه مطلب بروید.

 

 

نام کتاب: کتاب جو زمین، ساختار و ترکیب

  نویسنده: الهه خسروی

  چاپ: زمستان 1388

  تعداد فصل: 2 فصل

  تعداد صفحه: 18 صفحه

  نوع فایل: zip

  حجم فایل: 556 کیلوبایت

  رمز عبور: www.chemistmag.com

  منبع: پارس بوک

دانلود فایل

دانلود فایل

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:45 منتشر شده است
نظرات()

دانلود کتاب شیمی فیزیک بارو – اتکینز به زبان فارسی

بازدید: 7252

کتاب شیمی فیزیک بارو – اتکینز یکی از منابع بسیار معتبر شیمی فیزیک برای اساتید و دانشجویان رشته شیمی می باشد.

اکنون نسخه ترجمه شده و فارسی آن با فرمت PDF تقدیم علاقمندان می گردد. برای دانلود این کتاب به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

 

شیمی فیزیک اتکینز 278x350 دانلود کتاب شیمی فیزیک بارو   اتکینز به زبان فارسی

 

 

نام کتاب : شیمی فیزیک بارو – اتکینز فرمت فایل : PDF حجم فایل : ۵٫۹۷ مگابایت

پسورد : ندارد

 

download دانلود کتاب شیمی فیزیک بارو   اتکینز به زبان فارسی

 

دانلود کتاب شیمی فیزیک بارو – اتکینز

 

 

 

 

QR:  دانلود کتاب شیمی فیزیک بارو – اتکینز به زبان فارسی
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:39 منتشر شده است
نظرات()

۱۰۰ شماره با مجله رشد آموزش شیمی (شماره های ۱ تا ۱۰۰)

بازدید: 3426

Roshd Mag 350x154 100 شماره با مجله رشد آموزش شیمی (شماره های 1 تا 100)

 

فصلنامه رشد آموزش شیمی  که در راستای تحقق هدف‌های نظام آموزشی کشور، ارتقای سطح علمی و تقویت مهارت‌های حرفه‌ای معلمان شیمی، دانشجویان رشته‌ی دبیری شیمی و همه‌ علاقه‌مندان به آموزش شیمی در ۶۴ صفحه و با شمارگان حدود ۱۵۰۰۰ نسخه منتشر می‌شود.

برای دانلود رایگان شماره های ۱ تا ۱۰۰ مجله رشد آموزش شیمی به ادامه مطلب بروید.

 

معرفی تازه‌ترین دگرگونی‌ها، نوآوری‌ها، دستاوردها و پیشرفت‌های آموزشی ـ پژوهشی در حوزه‌ آموزش شیمی در ایران و جهان، نقد و بررسی نارسایی‌ها و تنگناهای موجود در آموزش شیمی کشور به‌ویژه در عرصه‌های طراحی و تولید راهنمای برنامه‌ی درسی، مواد و وسایل آموزشی و کمک آموزشی، روش‌های تدریس، نظام سنجش و ارزشیابی، ساختار شیوه‌ی اجرا و محتوای دوره‌های آموزش ضمن خدمت معلمان و دوره‌های تحصیلات تکمیلی آموزش شیمی و فعالیت‌های علمی و آزمایشگاهی، هم چنین طرح پیشنهادها و دیدگاه‌های سازنده برای بهبود کمی و کیفی آموزش شیمی در کشور از جمله مهم‌ترین محورهای فعالیت این مجله است.

 

برای دانلود رایگان تمامی این صد شماره بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 

دانلود رایگان صد شماره مجله رشد آموزش شیمی ( شماره های ۱ تا ۱۰۰ )

 

 

 

 

QR:  ۱۰۰ شماره با مجله رشد آموزش شیمی (شماره های ۱ تا ۱۰۰)
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:24 منتشر شده است
نظرات()

دانلود کتابهای شیمی فیزیک

بازدید: 4502

 

دو کتاب شیمی فیزیک بارو اتکینز و شیمی فیزیک لواین از منابع بسیار معروف و نام آشنا در زمینه شیمی فیزیک می باشند . در این پست آخرین چاپ های این دو کتاب یعنی چاپ ۶ لواین و چاپ ۸ اتکینز بهمراه حل المسائل کتاب اتکینز قرار داده شده است . کتاب لواین یک کتاب کاملا مفهومی و عمقی می باشد ولی کتاب اتکینز یک کتاب شسته و رفته می باشد که اصول را بدون هیچ پیچیدگی و ساده به خواننده انتقال می دهد .

دانلود کتاب شیمی فیزیک بارو اتکینز باحجم 12.93

دانلود کتاب حل المسائل شیمی فیزیک اتکینز با حجم 4.741

دانلود کتاب شیمی فیزیک لواین باحجم13.58

دانلود کتاب شیمی فیزیک اتکینز  بارو-فارسی(ترجمه : ناصر مدیرشهلا) با حجم5.97

دانلود جزوه شیمی فیزیک- اتکینز باحجم 1.519

 

 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 1 خرداد 1392 ساعت: 1:3 منتشر شده است
نظرات()

دانلود+کتابهای شیمی عمومی

بازدید: 5536

شیمی عمومی1 ( چارلز مورتیمر )

شيمي عمومي1(دكتر سيد احمد مير شكرايي)

کتاب شیمی عمومی-پرفسورصمدی

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 1 خرداد 1392 ساعت: 1:1 منتشر شده است
نظرات()

شيشه و شيشه سازي

بازدید: 4897



شيشه ها در سراسر عمر زمين با سرد شدن سريع ماگماها وگدازه ها تشكيل شده اند. بهترين مثال در اين زمينه ،شيشه ابزيدين (1) است كه در ساخت پيكان هاي نوك تيز و وسايل برش مورد استفاده قرار مي گرفت. شيشه هايي با تركيب شيميايي متفاوت ،از ماه و شهابسنگها نيز بدست آمده است و از اين راه مي توان اطلاعات مهمي راجع به پيدايش سيستم خورشيدي بدست آورد .
اگر چه تاريخچه ساخت شيشه روشن نيست، ولي احتمالاً اولين بار در3000سال پيش ، در مصر توليد شد كه از آن در وسايل تزئيني استفاده مي نمودند. تكنيكهاي دميدن توسط رومي ها توسعه يافت و وسايل شيشه اي رايج شدند . از آن پس شيشه سير تكاملي خود را از يك شئ كم مصرف تزئيني ، به ماده اي با مصارف گوناگون طي نمود . اين تكامل تدريجي مديون اختراعات علمي و گروه هاي متعدد محققين ، در سطوح مختلف مي باشد.
با وجود اينكه شيشه كاربردي عمومي يافته است محققين بر روي يك تعريف رضايتبخش براي آن توافق ندارند . متداولترين ترين تعريف به اين صورت است كه « شيشه يك محصول معدني مذاب است كه بر اثر سرد شدن ، بدون آنكه بلوري شود ، به حالت جامد در مي آيد.» اما اين توصيف چندان رضايت بخش نيست چرا كه شيشه هاي آلي را در بر نمي گيرد. در ضمن شيشه ها با روش هاي مختلفي مانند تبخير محلول و ته نشيني بخار ، ساخته مي شوند. با اين حال تعريف فوق در اكثر موارد صادق است. شيشه هاي طبيعي عموماً غني از سيليسيم مي باشند و مقادير زيادي از ساير فلزات نظير Fe ,Na ,K ,Ca ,Mg وAl كه همه آنها با اكسيژن همراه هستند،را شامل مي شوند. شيشه هاي تجارتي مشابه هم هستند و معمولاً از ذوب كردن مخلوطهايي از SiO2 و ساير اكسيد هاي معدني ، در دماي بالا، ساخته مي شوند. معمولا اين قبيل شيشه ها، با استفاده از مواد شيميايي ومعدني به عنوان منبع پخت ، درتانكهاي حرارتي بزرگ الكتريكي ،نفتي ياگاز سوز ،ذوب مي شوند .واحدهاي ذوب اغلب پيوسته است واز يك طرف ، به كوره وارد شده واز طرف ديگر شيشه مذاب به طور پيوسته، خارج شده و به شكل مورد نظر تبديل مي شود، شكل دهي با يكي از روشهاي زير صورت مي گيرد :
دميدن ،فشردن ، ريخته گري درون قالبها ، بيرون راندن از روزنه هاي مخصوص و غيره . در فرايند شناور سازي پيلكينگتون ، نوار باريكي از شيشه مذاب ،بر سطح حمامي ازقلع مذاب براي هموار كردن تمام نا همواريهاي سطح آن،به مدت كافي شناور ميشود .اكثر صفحات شيشه اي ،در دنيا به روش شناور سازي ساخته مي شوند .
ساختار شيشه
به آساني مي توان ساختار يك شيشه ساده را در ذهن تصور نمود . نمودار ساده اي از شيشه هاي SiO2 خالص و SiO2 بلوري(كوارتز) در شكل - 1 نمايش داده شده است . هر دو ماده حاوي اتم هاي سيليسيم هستند كه در يك ساختار چهار وجهي با چهار اتم اكسيژن پيوند برقرار كرده اند . ماده بلوري داراي نظمي با ابعاد گسترده تر مي باشد . از نظر تئوري، دانستن موقعيت يك سلول واحد در بلور، مي تواند براي پيشگويي موقعيت كليه اتم هاي ديگر مورد استفاده قرار گيرد. اگرچه شيشه، گاهي در ابعاد بيش از چند قطر اتمي ساختار منظمي دارد، ولي در ابعاد بيشتر نظمي ندارد .
شكل 1
(a) ساختار بلوري SiO2
(b طرحواره اي از ساختار شيشه SiO2
(c) چهار وجهي نشان داده شده در قسمت هاي و نمايش دهنده يك اتم سليسيم
(دايره تو پر ) به همراه چهار اتم اكسيژن (كره هاي تو خالي بزرگ) مي باشند .
شيشه SiO2 خواص مطلوب زيادي از قبيل پايداري شيميايي فوق العاده،توانايي مقاومت در مقابل تغييرات زياد و ناگهاني
دما و قابليت عبور نور در گستره وسيعي از طول موج را دارا مي باشد. متأسفانه ، ويسكوزيتــه و نقطه ذوب SiO2 بسياربالا است (ºC 1723) و اين مطلب ساختن شكلهاي قابل استفاده از آن را مشكل مي سازد.به همين دليل شيشه SiO2را به سختي ميتوان از مذاب آن ساخت . روش پايين آوردن نقطه ذوب و ويسكوزيته شيشه SiO2 ، وارد نمودن تعديل كننده هاي شبـــكه (اتم هايي كه شبكه Si-O-Si را مي شكنند)، مي باشد .درشكل- 2 اثر افزايش Na2O – نوعي تعديل كننده – نمايش داده شده است. با شكستن شبكه ، ويسكوزيته ودماي ذوب آن پايين مي آيد و دردماي مناسب، به شكلهاي قابل استفاده اي تبديل مي شود.
اكثر عناصر جدول تناوبي نيز مي توانند در شيشه هاي سنتزي بعنوان يك تشكيل دهنده و تعديل كننده شبكه وارد شوند. با تغيير تركيب شيميايي موادي كه در ساخت شيشه به كار مي رود ، مي توان خصوصيات فيزيكي و شيميايي زيادي را در مواد شيشه اي ايجاد نمود. به همين دليل كاربردهاي كنوني شيشه ، گستره اي از شيشه ساده (شيشه هاي پنجره اي و بطري) تا شيشه هاي پيچيده(ارتباطات راه دور ، صفحات بلور – مايع، ليزرها ، پروتزهاي پزشكي و محاسبات نوري)را در بر مي گيرد .
شكل 2- افزايش Na2O به شيشه , شبكه بلوري آن را در هم ريخته و مانند ذوب شدن با دماي بالا , از ويسكوزيته آن مي كاهد
شيمي شيشه هاي معمولي
اگر چه پرداختن جديدترين كاربرد هاي شيشه جالب است .شيمي اشياء شيشه اي ساده و عادي ميتواند بطور فريبنده اي پيچيده و جالب باشد. متداولترين تركيبي كه در سراسر دنيا براي شيشه بكار مي رود ، مخلوطي از Na2O ، CaO و SiO2
به همراه مقادير كمي از ساير اكسيدها مي باشد . اين نوع شيشه را شيشه آهكي مي نامند . شيشه آهكي نسبت به ساير شيشه ها مزايايي دارد :
• سازنده هاي آن ارزان و متداولند
• به هنگام سرد شدن متبلور نمي شود
• در دماهاي نسبتأ پايين (حدود ºC1300 ) ذوب مي شود
• در برابر عوامل خوردگي جوي مقاوم است
در نتيجه بطري ها ، شيشه هاي مربا ، شيشه پنجره ها ، لامپ روشنايي و لامپهاي فلورسنت معمولاً از شيشه آهكي ساخته مي شوند .
در ضمن شيشه آهكي را مي توان به آساني رنگ كرد. براي مثال ، افزودن غلظتهاي كمي از يونهاي فلزات واسطه ، سبب جذب نور در ناحيه مرئي طيف مي شودكه به علت انتقالات الكترونهاي 3d مي باشد . مثلاً رنگ سبزي كه در لبه شيشه پنجره ها ديده مي شود ناشي از وجود مقادير كم Fe 2+ مي باشد. ساير رنگ كننده ها عبارتند از Co2+ , براي رنگ آبي ، Mn3+ براي رنگ ارغواني و Cr3+ براي رنگ سبز . از آنجاييكه انتقالات درالكترونهاي 3d اتفاق مي افتد ، رنگهاي حاصل بستگي به محيط اطراف يونها دارد . به همين دليل ، رنگها اغلب با تغيير در تركيب شيشه ها ، تغيير مي كنند . در هر صورت عناصر خاكهاي نادر نيز مي توانند در شيشه هاي رنگي مورد استفاده قرار گيرند كه انتقالات الكتروني آنها در اوربيتالهاي داخلي تر انجام مي پذيرد. بنابراين، انتقالات آنها تحت تأثير محيط اطراف يون قرار نمي گيرد و رنگ حاصل به تركيب شيشه بستگي نخواهد داشت .
اما يكي از معايب شيشه آهكي ، عدم پايداري آن است. عموماً شيشه را بعنوان ماده بي اثر در نظر مي گيرند ولي خيلي از شيشه ها ازنظر شيميايي فعال هستند . شكلهاي متعددي از اين قبيل واكنشها وجود دارد كه دو مورد مهم آنها به قرار زير است :
در محلولهاي اسيدي ، تعويض يونهاي H+ مجاور سطح شيشه با يونها قليايي داخل شيشه به آساني انجام مي پذيرد . معمولاً اين تعويض يون سبب تشكيل يك لايه محلول رنگين كماني بر شيشه مي شود . بر عكس ، در معرض يك محلول قليايي ، ساختار شيشه با وارد شدن يونها ي OH- در هم شكسته مي شود و در نهايت منجر به انحلال كامل شيشه مي گردد. تشكيل لايه سفيد نازكي بر روي سطح ظروف شيشه اي، پس از آنكه مدت زيادي در معرض شوينده ها قرار ميگيرد ، مثال به خوبي شناخته شده اي از فرايند اخير مي باشد .
شيشه هاي آهكي در مقابل دماهاي زياد با تغييرات ناگهاني حرارت نيز زياد مقاوم نيستند . بدليل انبساط حرارتي زياد (تغيير ابعاد با دما)شيشه آهكي، تغييرات ناگهاني دما سبب ايجاد فشارهاي ناخواسته در شيشه وشكاف برداشتن ياشكستن آن مي شود .
يك راه حل براي اين قبيل مسائل ، توسعه شيشه هاي بوروسيليكات است. يك مثال از شيشه هاي بوروسيليكات مقاوم حرارتي و پايدار، شيشه پيركس است. بوروسيليكاتها گستره وسيعي از كالاهاي خانگي مصرفي را در برميگيرند. افزايشB2O3 به تركيب شيميايي شيشه دو مزيت دارد . يكي اينكه انبساط گرمايي را تا 50% كاهش ميدهد و درنتيجه مقاومت هر شئ را دربرابرشوكهاي گرمايي بالامي برد دوم اينكه پايداري شيشه بطورمحسوسي بالا مي رود. علل افزايش پايداري شيميايي در بوروسيليكاتها روشن نيست . يك نظر رايج اين است كه با سرد شدن شيشه يك فاز غير قابل اختــلاط بوجود مي آيد، يك فاز ناپيـــوسته غني از Na2O و B2O3 و يك فاز پيوشته غني از SiO2 . پايداري شيشه بدون از دست دادن توانايي تشكيل شيشه در دماهاي معقـول تقويت مي شود . از آنجا كه قطر فاز ناپيوسته كاملاً زير طول موج نور مرئي است ، شفافيت اين ماده محفوظ است.
از اين پديده مي توان براي توليد گروه معروف ديگري از شيشه ها يعني شيشه هاي شيري رنگ استفاده كرد. بسياري از شيشه ها به گونه اي طراحي شده اند كه به صورت دو فاز جدا مي شوند و ريخت (مورفولوژي)آنها طوري است كه شكست و پراكندگي دروني نور، ماده اي نيم شفاف يا مات به وجود مي آورد. هر دو فاز مي توانند شيشه باشند ، يا در مواردي يك فاز ميتواند بلوري باشد. از شيشه هاي شيري رنگ در ساخت بعضي از ظروف آشپزي نيم شفاف و بشقابهاي سفيد غذا خوري استفاده مي شود.
تركيبهاي استاندارد ديگري براي شيشه وجود دارد . آلومينو سيليكاتها خواصي مشابه بوروسيليكاتها دارند اما مي توانند دماهاي بالاتري را تحمل كنند. شيشه هاي سربي با توجه به دارا بودن خواصي از قبيل : ضريب شكست بالا، دماي ذوب پايين ، سادگي شكل پذيري و مقاوم بودن در مقابل تابش هاي پر انرژي ، كاربرد وسيعي دارند . از دو خاصــيت اول درساخت شيشــه هاي صنعتي، شيشه هاي تزييني و نوري و از خاصيت سوم در پنجره هاي تابشي و لامپ هاي تلوزيون و … استفاده مي شود . شيشه هاي كه از افزايش بورات ، فسفات ، ژرمنات و كالكوژنيد بدست مي آيند ، نيز كاربرد تجارتي دارند .
شيشه – سراميك ها
شيشه – سراميك ها بين شيشه ها و سراميك ها ي بلوري ، پلي ايجاد مي كنند . شيشه – سراميك ها به بهترين شكل به صورت » جامدهاي ريز بلوري كه با تبـــلور كنترل شده شيشه بوجود آمده اند « تعريف ميشوند . شيشه ها با استفاده از تكنيــكهاي استاندارد ذوب شده و شكل مي پذيرند و سپس با عمليات حرارتي ويژه اي ، بلور دانه اي يكنواختي تشكيــل ميشود . معمولاً 50% حجمي شيشه – سراميك ها بلوري است و آنها را بادرجه بلوري شدن از شيشه هاي مات تشخيص مي دهند. خواص ويژه شيشه – سراميك ها توسط خواص فيزيكي تك بلورها و بوسيله رابطه بين بافت بلورها و شيشه باقي مانده كنترل مي شود . به همين دليل شيشه – سراميك ها داراي خواص گوناگوني از قبيل : استحكام ، قابليت ماشين كاري و پايداري در برابر تغييرات حرارتي مي باشند . (شكل 3 )
شكل 3-(a) β – ميكروگراف الكتروني عبوري شيشه – سراميك كوارتز پر شده , كه درجه تبلور اين مواد را نمايش مي دهد
(b) ميكروگراف الكتروني عبوري شيشه – سراميك فلورميكا
نمونه اي از اين پديده ، ويژنز (2) محصول كورنينگ است (3) كه از شيشه Li2O - Al2O3 - SiO2 كه مقاديـــر كمي از TiO2 و ZrO2 دارد تحت تاثير گرما ساخته مي شود. تحت تاثير گرما بلورهايي از زيركونيم تيتانات از شيشه رسوب مي كند و محلهاي هسته زايي را براي رشد بلورهاي ليتيم آلومينوسيليكات از شيشه فراهم ميكنند . از آنجا كه انبساط گرمايي بلورهاي ليتيم آلومينوسيليكات بطور استثنائي پايين است ، اين شيشه – سراميك ها مي توانند تغييرات ناگهاني دما را در ارتباط با ظروف خوراك پزي تحمل كنند . در ضمن به دليل اينكه اندازه هر بلور كوچكتر از طول موج نور است و ضريب شكست اين بلورها و شيشه با يكديگر همخواني دارد پراكندگي نور صورت نمي گيرد و اين مواد شفاف به نظر ميرسند .
الياف نوري
بالاخره ، يكي از ساده ترين شيشه ها (SiO2 خالص) در يكي از مهمترين محصولات شيشه اي يعني هدايت كننده هاي نوري براي ارتباطات راه دور مورد استفاده قرار مي گيرد .اين قبيل الياف نياز به خلوص خيلي بالايي براي عبور نور در بيش از دهها كيلومتر دارند .در اين مواد بايد از ناخالصي هايي ماننـــد فلزات واسطه يا H2O محلول ، حتي به ميزان يك بيليونيم نيز اجتناب نمود ، زيرا اين مواد قسمت عمده نور را در فواصل زياد ، جذب ميكنند . در ضمن هنگام ذوب SiO2 نيز با مشكلاتي مواجه مي شويم كه تهيه اين ماده را مشكل تر مي كند .
به همين دليل الياف نوري معمولاً با استفاده از تكنيك غير متداول رسوب دهي بخار شيميايي (4) تشكيل مي شوند. در شكل ديگري از اين تكنيك يعني رسوبدهي بخار بيروني (5) مخلوطي از SiCl4, و O2 در شعله CH4 - O2 شعله ور مي شود. يكي از محصولات واكنش SiO2 بي شكل دوده مانند است كه بر سطح خارجي يك ميله شيشه اي ته نشين مي شود. ميله جابجا مي شود وبا حرارت دادن در دماي بالا دوده به شيشـــه محكم مي شود. شيشـــه حاصل به صورت يك تار نازك و فوق العاده خالص در مي آيد. با افزايش كنترل شده ساير هاليدها(براي مثال GeCl4) به شعله ، ضريب شكست مقطع طولي تار حاصل با دقت زياد كنترل مي شود. تركيبات شيشه – سراميك و شيشه هاي تجارتي متنوع ديگر در سراسر جهان به فروش مي رسد . توسعه تكنيكهايي مانند روش رسوب دهي بخار شيميايي و تحقيق در زمينه اساس شيميايي و ساختار شيشه در بسياري از آزمايشگاه هاي دانشگاهي و صنعتي دنبال مي شود . اين تحقيقات تا زماني كه به طرق مختلفي بر زندگي روزمره اثر مي گذارند ، ادامه خواهند يافت .
Glass & Glassmaking J.of chemical Ed. , 68(9), 765-768(1991)


پي نوشت ها :
1. Obsidin
2. Visions
3. Corning
4. Chemical – Vapor Deposition
5. Vapor Deposition Outside

نویسنده : خانم مهندس جعفریان
منبع:http://noorportal.net/1/55/45385.aspx

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: جمعه 25 اسفند 1391 ساعت: 3:49 منتشر شده است
نظرات()

دیکشنری شیمی

بازدید: 4996

دانلود کتاب با حجم 2.65 مگا بایت

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: سه شنبه 22 اسفند 1391 ساعت: 14:58 منتشر شده است
نظرات()

دانلود حل تمرین اسکوک وست فصل اول و دوم

بازدید: 5598

حل تمرین اسکوک وست فصل اول و دوم ( قسمت مربوط به آمار):


می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 10 اسفند 1391 ساعت: 10:28 منتشر شده است
نظرات()

پاورپوینت های شیمی

بازدید: 6531

در این پست اسلاید‌های پاورپوینت مرتبط با آموزش شیمی را قرار می‌دهیم و قصد داریم آن را به مرور زمان به روز کنیم. ضمن این که تشکر خود را از عزیزانی که این پاورپوینت‌ها را تهیه نموده و به اشتراگ گذاشته‌اند، اعلام می‌نمائیم.

 

باز تعریف آنتروپی از دیدگاه ماکروسکوپی و مولکولی با رویکرد آموزشی (همراه با ارزیابی کتاب شیمی ۳ در رابطه با آنتروپی و قانون دوم)
تهیه کننده: دکتر غلامعباس پارسافر (دانشگاه صنعتی شریف)
۱٫۵۱MB

مدل الکترون نقطه ای و ساختار لوئیس
تهیه کننده: مجید معین السادات (با تشکر از آقای فرشاد میرزائی ولدی بخاطر معرفی)
۷۱۷KB

ماده و ساختار آن
تهیه کننده: منصور رحیمی (از شهر بم)
۱٫۴۴MB

استفاده از آنالوگ در آموزش شیمی
دبیرخانه راهبری درس شیمی- تهران
۹۹۵KB

اصل آفبا و آرایش الکترونی اتم‌ها
تهیه کننده: عبدالکریم فاضلی (سرگروه شیمی استان کهگیلویه و بویر احمد)
۱٫۵MB

آموزش شیمی ۲: بخش اولبخش دومبخش سومبخش چهارمبخش پنجم
تهیه کننده: آقایان همایونی و توکلی (گروه شیمی استان فارس)
۱۱MB

پیوند قطبی
تهیه کننده: هاجر علیپورنیا (گروه شیمی شهرستان نقده)
۳۰۰KB

انتروپی
تهیه کننده: شایان نصرالهی (دبیر شیمی شهرستان نوشهـر)
۷۰۰KB

خواص کولیگاتیو محلول‌ها
تهیه کننده: شایان نصرالهی (دبیر شیمی شهرستان نوشهـر)
۱٫۱MB

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 15 بهمن 1391 ساعت: 19:3 منتشر شده است
نظرات()

دانلود جزوه کنترل فرآیندها

بازدید: 4040

 

controle farayandha دانلود جزوه کنترل فرآيندها


 

جزوه درس کنترل فرآیندها مربوط به دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف که توسط سید محمود رضا پیشوایی تهیه شده است . این جزوه مربوط به ۱۶ جلسه درسی شامل سرفصل های زیر است :
جلسه اول – معرفی دینامیک فرآیندها و ضرورت کنترل
جلسه دوم – تبدیل لاپلاس
جلسه سوم – مدل سازی ورودی- خروجی، توابع انتقال
جلسه چهارم – نمونه های فیزیکی سیستم های درجه اول خطی سازی
جلسه پنجم – سیستم های درجه دوم
جلسه ششم – سایر سیستم های دینامیکی خطی
جلسه هفتم – سیستم های تک حلقه (SISO)
جلسه هشتم – ابزار دقیق (اجزای سخت افزاری)، سنسور، شیر کنترل و کنترلر
جلسه نهم – توابع انتقال مدار بسته
جلسه دهم – پایداری و تحلیل خطا
جلسه یازدهم – مکان هندسی ریشه ها
جلسه دوازدهم – کاربرد مکان هندسی ریشه ها در تحلیل و عملکرد سیستم های کنترل
جلسه سیزدهم – آشنایی با پاسخ فرکانسی
جلسه چهاردهم – دیاگرامهای Bode
جلسه پانزدهم – تنظیم کنترلر
جلسه شانزدهم – پاسخ فرکانسی، دیاگرام نایکوئیست

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 11 بهمن 1391 ساعت: 14:38 منتشر شده است
نظرات()

جزوه ی تقارن در شیمی

بازدید: 6406

Symmetry in Chemistry

 

جزوه ای کامل و فوق العاده در مورد تقارن شامل مباحث تقارن،گروه های نقطه ای،جدول های کاراکتر و ... همراه با آموزش صوتی.

دانلود کتاب در ادامه مطلب

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 4 بهمن 1391 ساعت: 21:11 منتشر شده است
نظرات()

رشد آموزش شیمی شماره‌ 103. زمستان 91

بازدید: 4618

 

 

 

 

عناوین
آموزش شیمی در بوته نقد
نمونه پرسش‌های شیمی
جایگاه آموزش شیمی در انجمن شیمی ایران
شیمی در وب
تازه‌های شیمی
نتیجه مسابقه‌های مجله
گرما و تشنگی را خلع سلاح کنی
چای سبز یک نوشیدنی بی نظیر
در مصرف روی میانه‌رو باشیم
رازهای نهفته در تغییر فاز
کارایی در سایه حضور آنزیم
آموزش تعادل با هم‌سان‌ها
انرژی و ذره‌های سازنده ماده از نگاه آموزشی
جایگاه مفهوم‌های بنیادی در آموزش شیمی
آموزش عنصرها و ترکیب‌ها را فعالیت محور کنید
آزمایش روی سکوی نایلونی
فردا خیلی دیر است

 

 

 

حجم 4.3 مگابایت

 

لینک دانلود

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 4 بهمن 1391 ساعت: 21:6 منتشر شده است
نظرات()

کتاب گزارش کار شیمی عمومی

بازدید: 3989

کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی که به صورت pdf هستش.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 دی 1391 ساعت: 1:8 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار شیمی عمومی

بازدید: 5466

سلام دوستان امروزبراتون یه گزارش کار کامل از شیمی عمومی آماده کردم برای دانلودش اینجا کلیک کنید.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 دی 1391 ساعت: 1:7 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار فیزیک1

بازدید: 4085

این هم گزارش کار آزمایشگاه فیزیک1 که در 13 صفحه word برای دوستان آماده شده.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 دی 1391 ساعت: 1:6 منتشر شده است
نظرات()

کتاب گزارش کار شیمی آلی

بازدید: 4574

کتاب آزمایشگاه شیمی آلی که امروز برای دوستان آماده دانلود شده...

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 دی 1391 ساعت: 1:5 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار آز شیمی تجزیه

بازدید: 4505

دانلود گزارش کار شیمی تجزیه برای برو بچه های گروه شیمی کاربردی...

کلیک کن

پسورد:(www.y-aspen.loxblog.com

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 دی 1391 ساعت: 1:3 منتشر شده است
نظرات()

کتاب گزارش کار آزمایشگاه فیزیک2

بازدید: 5700

یه کتاب خوب از آزمایشگاه فیزیک2 که شامل گزارش کارهای فیزیک2 و... میباشد.

لینک دانلود

پسورد:[www.y-aspen.loxblog.com

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 28 دی 1391 ساعت: 1:2 منتشر شده است
نظرات()

دانلود کتابهای شیمی فیزیک

بازدید: 6347

دو کتاب شیمی فیزیک بارو اتکینز و شیمی فیزیک لواین از منابع بسیار معروف و نام آشنا در زمینه شیمی فیزیک می باشند . در این پست آخرین چاپ های این دو کتاب یعنی چاپ ۶ لواین و چاپ ۸ اتکینز بهمراه حل المسائل کتاب اتکینز قرار داده شده است . کتاب لواین یک کتاب کاملا مفهومی و عمقی می باشد ولی کتاب اتکینز یک کتاب شسته و رفته می باشد که اصول را بدون هیچ پیچیدگی و ساده به خواننده انتقال می دهد .

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 27 دی 1391 ساعت: 16:34 منتشر شده است
نظرات()

نرم افزار جدول تناوبی مندلیف با Periodic Table – فرمت جاوا

بازدید: 4330

نرم افزار Periodic Table فهرست کامل جدول تناوبی مندلیف است که برای پلتفرم جاوا ارائه شده است. این برنامه کاربردی شامل اطلاعات تمامی عنصرها میباشد که هم اکنون میتوانید به صورت رایگان از سایت موب ۴ یو دریافت نمایید.

نرم افزار جدول تناوبی مندلیف با Periodic Table - فرمت جاوا

 

فرمت : جاوا
دانلود (Download) | با حجم : ۱۱۷ کیلوبایت
رمز فایل : www.mob4u.ir

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: سه شنبه 26 دی 1391 ساعت: 23:3 منتشر شده است
نظرات()

کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی1

بازدید: 6599

 

 

کتاب آزمایشگاه شیمی عمومیعنوان : کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی
نویسنده : حسین اختر محققی
نوع : شیمی
زبان : فارسی
نوع فایل : PDF
تعداد صفحات : 92
حجم : 1 MB

درباره کتاب :
این کتاب مربوط به اشنایی با محیط ازمایشگاهی و قوانین و نکات مربوط به ان بودهبوده

کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی دانلود از سرور ایران میت
کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی دانلود از سرور رپيدشير
کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی دانلود از سرور ایزی شیر
کتاب آزمایشگاه شیمی عمومی پسورد : www.iranmeet.com

 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 17 دی 1391 ساعت: 13:37 منتشر شده است
نظرات()

دانلود کتاب الکلها در یک نگاه

بازدید: 4404

 

  •  
  • دانلود کتاب الکلها در یک نگاه
    عنوان : کتاب الکلها در یک نگاه
    نویسنده : علیرضا مینائی فر
    نوع : شیمی
    زبان : فارسی
    نوع فایل : PDF
    تعداد صفحات : 20
    حجم : 207 کیلوبایت

    درباره کتاب :
    عناوین:
    طبقه بندى و ساختمان الکلها
    نامگذارى الکلها طبق سیستم آیوپاک IUPAC
    خواص فیزیکى الکلها
    تهیه الکلها
    واکنشهاى الکلها
    شناسایی الکلها
    آزمایشات شناسایی و طبقه بندى
    مشتق سازی الکلها
    دانلود کتاب الکلها در یک نگاه هشدار :
    IE: در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی دکمه Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Target As را انتخاب کنید.
    Firefox: در صورت دانلود نشدن کتاب، بر روی دکمه Download راست کلیک کرده و گزینه ...Save Link As را انتخاب کنید.
    دانلود کتاب الکلها در یک نگاه لینک دانلود
    دانلود کتاب الکلها در یک نگاه پسورد : www.iranmeet.com
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 17 دی 1391 ساعت: 13:36 منتشر شده است
نظرات()

ليست صفحات

تعداد صفحات : 9

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

» رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

تبلیغات

متن

پشتيباني آنلاين

پشتيباني آنلاين

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 372
کل نظرات کل نظرات : 22
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا تعداد اعضا : 75

آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 18
بازدید دیروز بازدید دیروز : 833
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 2
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 83
آي پي امروز آي پي امروز : 6
آي پي ديروز آي پي ديروز : 278
بازدید هفته بازدید هفته : 1021
بازدید ماه بازدید ماه : 2063
بازدید سال بازدید سال : 8326
بازدید کلی بازدید کلی : 153271

اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی آی پی : 52.14.130.13
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
تاریخ امروز امروز :

نظرسنجي

به نظر شما کدام بخش مفیدتر می باشد؟

درباره ما

شیمی کاربردی
به وب سایت من خوش آمدید با سلام. این وب سایت توسط دانشجو شیمی کاربردی دانشگاه آزاد دورود برای اطلاع رسانی به تمامی دانشجویان رشته ی شیمی ارائه شده است. امیدوارم که این وب سایت مورد توجه تان قرار بگیرد. باتشکر

تبادل لینک هوشمند






خبرنامه

براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود